Möblera Vardagsrummet

Möblera

Ett vardagsrum är ett viktigt rum i hemmet och det bör vara inbjudande för alla och härligt.
Positionen på soffan är viktigt, dessutom att ha något vackert eller lugnt att vila sin blick på, rätt matta är också en viktig punkt, känslan och balansen är en annan viktig sak i detta rum.
Soffan är oftast den absolut största möbeln i vardagsrummet och dess position är då extra viktig och kan göra stor skillnad i rummet. En bra regel är att placera den så att man känner sig välkomnad av just soffan, att den kommer och säger hej när man går in i rummet, helst då inte med ryggen mot ingången utan tvärtom. Sen kan du faktiskt vara så att man inte har något val än att ha ryggen mot ingången, då är ett bra tips att ha till exempel ett tjusigt avlastningsbord eller liknande mot ryggen på soffan så den välkomnar istället. Det är viktigt att egentligen varje rum har något som fångar ens blick när man kommer in i rummet, det måste inte vara en soffa utan kan till exempel vara en eldstad eller något annat som bjuder in till att ta klivit in i rummet.
Har man ingen eldstad eller liknande så kanske man kan hitta något annat som sticker ut, en tavla som är stor, en matta, färgglada kuddar som man placerar i soffan, kanske en spegel på ett bra ställe eller varför inte tänka lite på hur belysningen är.
En matta som är stor och härlig är nästan ett krav i ett vardagsrum, om inte annat gör den mycket, men innan man investerar i en matta bör man fundera lite vilket användningsområde vardagsrummet har för just dig. Ska mattan vara mjuk eller ska den fungera som någon slags avgränsare till ett annat rum eller en annan del av rummet. Färgerna är viktigt att dem matchar resten av rummets färger, ska mattan smälta in eller knappt synas, eller är det just mattan som ska vara den saken som sticker ut?
Försök alltid att sträva efter en slags balans i rummet, till exempel om du har en soffgrupp som är stor i en del av rummet så är det en bra idé att skapa en liten mys- eller sitthörna i en annan del av rummet. Balansen är även viktig uppifrån och ner, med andra ord vad finns i taket och på väggarna. Man kanske har en taklampa som är stor i en del, man kanske behöver balansera upp det med lite större tavlor, en golvlampa och så vidare.
Som avslutning är det aldrig fel med mjuka kuddar och filtar i soffan och försök ha punktbelysningar, spottar för tavlor och bords och golvlampor är aldrig fel.