Möbler en investering

investering

   Köpa soffa

Vad bör man tänka på när man ska köpa soffan då? Jo först och främst vilka som ska använda den och hur. En annan viktig sak att tänka på är ungefär hur länge du tänkt ha soffan så man vet på ett ungefär vilken kvalitét man bör leta efter.Några saker att tänka på är om man har småbarn hemma, man kanske brukar vilja äta framför tv:n i soffan, då kanske man bör skaffa en skinnsoffa. Gillar man tygsoffor så kanske man ska försöka hitta en soffa som man kan ta av klädseln på och kanske en mörkare färg. Vi vet hur lätt det är att få fläckar på möbler. Dessutom hur svårt att det är att få bort fläckarna efteråt. Så försök hitta en lämplig modell, rätt storlek för dig och materialet du söker och givetvis kvalitén. En viktig del är att mäta upp det utrymmet där du tänkt ha soffan så att du vet att den kommer få plats, ta gärna ut lite extra så du har lite marginaler, man måste även ha med i beräkningen att man måste kunna gå förbi soffan om man vill utan problem, det får inte bli för trångt. Tänk också på att vägen in till det rummet du ska ha soffan på behöver mätas så den får plats att bäras in genom dörrar och liknande.Att köpa soffa är också bestämma dig för vilken budget du har att röra dig med. Ska den vara helt ny, fräsch och oanvänd eller du behöver köpa en begagnad istället. Då risken finns att den är nedsutten och har fläcka och så vidare. Skulle du bara ha en budget för en begagnad så är tipset att inte köpa någon soffa utan att ha tittat och provsuttit den först. Men det vet du säkert redan!När du väl bestämt dig för vilket budget du har och det blir en ny, så har BD Möbler soffor i alla prisklasser, men alla är naturligtvis av toppkvalitet. Eller har du beslutat dig för en begagnad soffa så länge till barnen har blivit större så finns det många sätt att få tag i en soffa utan några problem. 

Dels så kan du påbörja din soffjakt via nätet. Då kan du göra riktiga fynd på en begagnad soffa på Blocket eller på en auktionssajt så som Lauritz, Bukowskis Market med flera. Dessutom så finns det många butiker på nätet som säljer nya soffor till hyfsade priser. Att leta soffor på dessa sajter kan bli en inspiration och du får en hyfsad bild på vilken soffa du vill investera i.Hittar du inget på online så finns det faktiskt många loppisar runt om i städerna eller på landet till och med. Dessutom händer det att olika sportklubbar och idrottsföreningar har loppisar ett par gånger om året. Det är lättast att hitta soffor på loppisar under sommarhalvåret då loppisar poppar upp lite varstans. Det gäller bara att vara vaken.Har du beslutat dig för att investera i en kvalitetssoffa så gäller det inte att du får vara för impulsiv. Ta dig till olika butiker och provsitt, provligg och känn dig för att få en uppfattning vilken som kan bli din favorit. Det ska vara en soffa som passar dina behov och framför allt är bekväm och skön att sitta i med mera. En soffa är en möbel som ska hålla i flera år!BD Möbler ser till att hitta din soffa, bland det breda utbud och urval som vi erbjuder våra kunder. Vår personal ser till att du får den soffa som du känner dig nöjd med. Speciellt när det gäller hållbarhet, ljussäkerhet och med hög standard. Se till att jämföra dina favoriter med de viktiga delarna – komfort, kvalitet, pris och design!

Köpa säng

Det kan vara svårt att köpa sig en säng och kan vara riktigt knepigt. Det gäller inte att ha för bråttom när du ska köpa en säng, för det är dock en investering i dig och din sömn. Vilken typ av madrass ska jag ha? Eller andra saker påverkar ditt val av en säng. Vi på BD Möbler hjälper dig att ta reda på vilken säng som är bäst lämpad för dig.Det är naturligtvis upp till var och en vad som gör att du sover gott. Men alla ha en sak gemensamt i alla fall – kompromissa inte med valet av vilken typ av säng du väljer. Det är viktigt att du får rätt mjukhet på madrassen till exempel, fel val och det påverkar din sömn. Då får priset stå tillbaka helt enkelt. En säng ska ge dig ett ordentligt stöd som vi alla behöver för att sova gott. Dessutom är en grundregel att madrassen ska vara tio centimeter längre än vad du är och så bred som möjligt. Ska du och din partner köpa en säng så är det viktigt att madrassen är anpassade för er båda. Då gäller det att ni prov ligger på madrassen för att känna hur det känns och om det är bekvämt och så vidare.Det kan vara så att ni är olika långa och väger olika. Detta gör att ni kanske borde ha var sin madrass. När du ska prov ligga en madrass. Ta god tid på dig, ta av ytterkläder och skor. Lägg dig som du brukar ligga hemma i din säng och känn efter hur det känns.När det gäller madrasser så ska den följa ryggens kurva, Känn därför efter så att du har stöd för din ländrygg. Om det finns ett hålrum under ryggen, så är madrassen för fast och hård. Kan du inte sedan vända dig, betyder det att madrassen är för mjuk.

Vid allergier så bör du ha i åtanken med valet av madrass, täcke och kudde. Det kanske bättre då att investera i en skummadrass, vilket kan vara det bästa alternativet. Dessa kan du få i olika hårdhets- och mjukgrader. Samtidigt som du väljer kudde och täcke i något syntetmaterial, istället för du. Kuddar finns också i olika hårdhet och så vidare.Något som inte går att undgå när du sover, är att du svettas alltid. För att undvika att madrassen blir fuktig är en tvättbar madrass en bra lösning eller så använd ett madrassöverdrag som skydda madrassen samtidigt som det är tvättbart. Det är bara att fråga vår personal hur du ska tvätta madrass, överdrag, kudde eller täcke, så hjälper dem dig. Detta gör att livslängden på madrass, kudde och täcke blir längre.Har du småbarn som gärna kommer och kryper upp sängen och sover mycket i din/er säng, då kan det vara all idé att investera i en extra bred madrass. Då får ni alla plats samtidigt som du sover gott och bekvämt. Eftersom risken är stor att du kommer ångra dig om ni har köpt en för smal madrass som är bara anpassad till dig och din partner. Vilket gör att ni kommer trängas med barnen i sängen på nätterna.Checklista för inköp av säng:

⦁ Gå till en affär som är kunnig i sängar och madrasser

⦁ Bestäm en budget och provligg så många sängar som möjligt. Detta för att ditt val ska bli lättare och snävare.

⦁ Prova sängen utan bäddmadrass. Bäddmadrassen kan ofta ha en negativ inverkan på sängen ergonomi

⦁ Be om experthjälp. Vår personal på BD Möbler är duktiga på när det gäller komfort, ryggar och så vidare.

⦁ Lås inte fast dig vid mjukt eller hårt. Det viktigaste är att det är just din kropp som passar i sängen.

⦁ Se till att du får sängen på öppet köp. Vilket gör dig chansen och möjligheten att testa sängen under natten. Men ge den en veckas tid, för det tar tag innan kroppen vänjer sig vid något nytt.Lycka till med ditt sängköp!